Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding

Vi har tid til deg!

Vi kan treffes der du vil!

Vi har taushetsplikt!

Uteseksjonens vakttelefon:
910 07 168

Vi er tilgjengelige
Man: 08.00 - 15.00
Tirs - tors: 08.00 - 22.30
Fre: 08.00 - 23.00

Besøksadresse:
Nytorget 1

 Avdelingsleder:
Kim Nesse

Er du ungdom?

Skrevet av: , publisert 03.10.2012

Vi er til for:

 • deg mellom 12 og 25 år
 • deg som trenger en voksen å snakke med

Litt om uteseksjonen

 • Vi har taushetsplikt
 • Det er frivillig å snakke med oss
 • Vi er her for dere - vi snakker om det den enkelte ønsker å ta opp

Oppsøkende

Vi kalles uteseksjonen fordi vi går ute der ungdom oppholder seg.
Vi er ute i bydelene og i Stavanger sentrum. Her tar vi kontakt med de ungdommene vi treffer, slik at vi kan si noe om hvem vi er og bli bedre kjent med dem vi treffer ute.
Vi er å treffe på ungdomsskolene, klubber, og rundt i sentrum.
Ta gjerne kontakt hvis du ser oss. Husk- vi snakker med ALLE, slik at det skal være lett å ta kontakt med oss dersom det noen gang skulle være behov.
Tider vi jobber står til høyre her på siden. 

Eksempler på tema ungdom ønsker å snakke om:

 • Familieforhold: for eksempel krangling hjemme, foreldre som er skilt og ikke kommuniserer godt, bekymringer for andre i familien
 • Bekymringer for egen psykisk helse: være lei seg over tid uten at man vet grunnen, følelse av å være annerledes, opplevelse av stress man ikke klarer å håndtere.
 • Ensomhet: mobbing på skole/arbeidsplass, vanskelig å ta kontakt med andre.
 • Eget eller andres alkohol/rusbruk: kunne snakke om ting man lurer på, hva kan være skadelig, er det jeg gjør farlig for meg, etc.
 • Seksualitet: jeg er homo- hva gjør jeg? Er jeg unormal? Har «alle» sex når de er 15? Vanskelige opplevelser- hvem kan jeg snakke med?
 • Praktisk hjelp: spørsmål vedrørende NAV eller barneverntjenesten, skriving av arbeidssøknad og CV, henvisning til andre instanser.

Ingenting er tabu, vi tåler å høre på, vi har respekt for dem vi snakker med!

Vi kan møtes på flere arenaer; på kafé, der du bor eller vi kan invitere deg til en samtale til Uteseksjonen. Vi kan ta ungdom med på aktiviteter for å bli bedre kjent. Ikke alle liker å sitte og snakke over et bord. 

Meldeplikt

Dersom ungdom under 18 år forteller oss ting som vi tror kan være skadelig for helse og utvikling, eller til fare for liv, er vi pliktige til å melde dette videre til barneverntjenesten. Det er fordi ungdommen skal få best mulig hjelp når det vi tilbyr ikke er nok.
Eksempler på dette kan være at noen ruser seg så mye at det skader helsen (fysisk og psykisk), dersom noen forteller oss at de vil ta sitt eget liv, vold og seksuelle overgrep.

Hvordan ta kontakt

Ta kontakt med oss når dere treffer oss ute, ring eller send sms på vakttelefonen vår, eller spør andre (lærer, venn, eller andre) om de kan ta kontakt med oss for deg!
Vi ringer alltid tilbake dersom vi ikke kan ta telefonen.